Agafay desert – Marokko

Één van de leukste excursie mogelijkheden vanaf de bijzondere stad Marrakech is een bezoek aan de Agafay desert. Deze woestijn op ongeveer een uur rijden van de stad is niet een zandwoestijn die je eigenlijk verwacht als je denkt aan Marokko maar bestaat voornamelijk uit rotsen. Dit maakt het overigens zeker niet minder mooi!

Kijk je op internet naar mogelijkheden om te slapen in de woestijn of een kamelen / Dromedaris tocht dan kom je eigenlijk altijd eerst uit bij de Sahara, maar hier moet je echt ruim de tijd voor hebben en minimaal 3 dagen voor uit trekken. Ga je voor een kortere periode naar Marrakech dan is de Agafay woestijn een super goed alternatief.

Voor de tour uit, even op foto met mijn eigen Dromedaris.
Onze gids in de woestijn vond het ook niet erg om af en toe wat foto`s te maken.

Wij kozen voor een tocht op een Dromedaris met zonsondergang en eindigden met een heerlijke Marrokaanse muntthee en zelfgemaakt brood in een berbertent waar we in alle rust van de mooie zonsondergang konden genieten. Zo dicht bij de stad en toch zo verlaten en rustig!
Naarmate de zon verder wordt het uitzicht al mooier en heb je echt het gevoel alsof je in een 1001 nacht zit.

Voor een tocht op een Dromedaris moet je overigens wel wat geduld hebben want ze lopen ondanks hun geweldige lange benen niet zo snel. Wil je meer actie? Ga dan bijvoorbeeld met een quad of mountainbike tour mee de woestijn in. Ook kun je er voor kiezen om te dineren of te blijven slapen. Al deze tours zijn uiteraard op voorhand te boeken maar ook bij één van de vele kantoortjes die terug te vinden zijn in de stad zelf. Als je het mij vraagt, echt een aanrader!