De Sossusvlei

Deadvlei

De sossusvlei in Namibië is gelegen in het midden van de Namibwoestijn en onderdeel van het Naukluft Nationaal Park. Dit gebied staat bekend om de hoge en rode zandduinen en is één van de mooiste bezienswaardigheden in Namibië. Ik vertel jullie er graag meer over.

In Namibië was onze eerste stop het geweldig mooie le Mirage resort. Na een ellenlange rij op de luchthaven voor het ophalen van de auto begon onze tocht naar dit mooie hotel die op zo’n 20 km afstand ligt van de ingang van de welbekende Sossusvlei. Het rijden in Namibië went snel omdat je vrijwel geen verkeer tegen komt, maar is wel een uitdaging om te doen. Vrij snel na het verlaten van de stad vind je, vooral naar het zuiden toe, bijna alleen nog maar grind / zandpaden en is het rijden toch wel een bijzondere ervaring. Niet voor niets krijgt 90 % van alle bezoekers in dit land een lekke band.

Het le Mirage resort is prachtig! Het is zeer de moeite waard om hier een nacht door te brengen en lekker even te genieten van het geweldig mooie zwembad en het heerlijke eten. Ook regelen ze hier tochten naar de Sossusvlei en kun je een excursie boeken om met een luchtballon over de vallei te vliegen. Helaas is de tour met de luchtballon wel aardig aan de prijs.

Na deze relaxte stop vervolgden wij onze reis naar de Sossus dune lodge. Deze lodge ligt in het Namib Naukluft park en het voordeel hiervan is dat je als allereerst bij de bekende big daddy duin en deadvlei aankomt. Wij schrokken enorm van de drukte bij deze bezienswaardigheid en waren echt ontzettend blij met onze keuze voor de Sossus dune lodge.  Vanaf hier mag je als allereerste het park in en we gingen alweer weg toen de ergste drukte nog moest beginnen. We kozen ervoor om mee te gaan met een excursie. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om met eigen vervoer te gaan vanaf de lodge. Het nadeel van de laatste optie is het rulle zand op de route en we kwamen op de terugreis dan ook diverse auto`s tegen die vast stonden. Uiteindelijk krijg je altijd weer hulp, maar ik was ontzettend blij met ons vervoer. Met twee dames en een grote 4WD is dat toch een minder fijn idee!

Deadvlei

Onze conclusie: Probeer te gaan slapen in een lodge in het Namib Naukluft park (beperkte mogelijkheden, dus vroeg boeken) en ga mee met een excursie inclusief vervoer om voor alle drukte in het park te zijn. Zo kun je genieten van al het moois, zonder enorme hoeveelheden toeristen.