Hakuna Matata – Kenia

Het land van uitgestrekte savannes, de big five, geweldig mooie stranden en een zeer vriendelijke bevolking. Op zoek naar een bijzondere winterbestemming met hagelwitte stranden en geweldige excursie mogelijkheden? Denk dan eens aan Kenia!

De perfectie combinatie van strand en safari op nog geen 9 uur vliegen. Je ziet er onder andere impala`s , diverse vogelsoorten en ook, met een beetje geluk, de ‘Big five’. Wij zagen helaas geen luipaard en neushoorn, maar meerdere mensen die ik heb gesproken hebben wel dit geluk gehad.

De koning van het dierenrijk!

Voor de echte safari beleving raad ik iedereen aan om 1 of 2 nachten te gaan slapen in één van de mooie wildparken, zodat je s`morgens vroeg of in de namiddag een mooie gamedrive kunt maken en kunt genieten van de geweldig mooie zonsondergang of zonsopgang. Op deze tijden heb je de grootste kans om veel wildlife te zien. Slaap bijvoorbeeld in de mooie Amboseli sopa lodge met uitzicht op de Kilimanjaro. Of overnacht in de speciale Salt lick lodge met uitzicht op een waterbron waar veel wildlife naartoe komt om te drinken.

Op bezoek bij de Masai mara

Na een paar intensieve en prachtige dagen in het binnenland van Kenia is het tijd om te relaxen en kun je heerlijk genieten aan één van de mooie stranden. Zelf vond ik Diani beach heel fijn en heb ik onder andere geslapen in het Leopard beach resort en in het Baobab beach resort & spa. Beide hotels hebben een geweldige ligging aan het strand en hebben meerdere zwembaden en restaurants.

Wil je iets meer rust en een kleinschaliger verblijf? Dan is Bahari beach hotel aan het Nyali beach gelegen een aanrader. Ideaal voor een paar laatste dagen in dit geweldige land!