Kajakken bij Pelican point

Een van de vele kolonies zeehonden bij Pelican point

Eerder vertelde ik over de niet te missen Sossusvlei, maar Namibië is veel meer dan de bekende zandduinen. De meeste rondreizen door Namibië beginnen in de hoofdstad Windhoek en gaan vanaf daar naar het zuiden, waarbij de bekendste stops worden aangedaan zoals Fish river canyon.

Zelf hadden wij helaas iets korter de tijd, dus hebben wij het zuiden overgeslagen en reden we vanaf de Sossusvlei langs Solitaire naar Swakopmund. Deze rit duurt zo`n 7 uur en de weg bestaat opnieuw alleen uit grindwegen. Ga daarom op tijd rijden en maak een korte stop in Solitaire voor de bekende appeltaart!

Solitaire

Swakopmund is een charmante kuststad aan de Atlantische oceaan en een voormalige Duitse kolonie. Dit is dan ook goed te zien. Je vindt overal bakkerijen met apfelstrudel en restaurants met schnitzel en braadworst. Zeker de moeite waard om een iets langere stop te maken en even te ontsnappen aan de typische Afrikaanse hitte!

De leukste excursie in deze omgeving is het kajakken met zeehonden en dolfijnen. Deze excursie is mogelijk vanaf Walvisbaai, ongeveer 20 kilometer vanaf Swakopmund. Vanaf Walvisbaai zijn er diverse tours mogelijk. Je kunt ervoor er kiezen om met een boot op pad te gaan, ik zou echter kiezen voor de kajak zoals wij gedaan hebben.

Pelicanen op de weg naar Pelican point

De zeehonden hebben geen natuurlijke vijanden in het water, ze zijn dan ook totaal niet bang en erg nieuwsgierig. Ze komen zelf ook echt naar je toe. (Zie onderaan de pagina een korte video). Met een beetje geluk komen jonge zeehonden met de peddels spelen en zwemmen er talloze zeehonden onder en langs je kajak. Je voelt je eigenlijk één met de kolonie als je er tussen drijft, een onbeschrijfelijke ervaring!

Kajakken bij Pelican point