Een droom van een bestemming

Een rif na genoeg aan het strand

Ik heb lang nagedacht over wat ik moest gaan schrijven over deze bestemming. De foto’s zeggen meer dan woorden. Als je het mij vraagt sliepen wij een week lang in het paradijs.

We verbleven in het geweldig mooie RIU Palace hotel op het eiland Maafushi in de Malediven. Dit eiland ligt op circa 40 minuten vliegen van het hoofdeiland Malé en is bereikbaar met een binnenlandse vlucht van Manta air of een watervliegtuig van Manta air. Het watervliegtuig is in vergelijking iets duurder. Het voordeel is dat je rechtstreeks naar het eiland vliegt en niet nog verder hoeft met een boot via een ander eiland. Uiteindelijk viel het ontzettend mee, maar ik kan me voorstellen dat je na een lange internationale vlucht met overstap zo snel mogelijk naar je hotel wilt.

Uitzicht vanuit ons kamer op de zonsondergang

Aangekomen op het eiland werden wij met een speciaal vervoer gelijk naar onze prachtige kamer gebracht. Deze kamer had een eigen terras en lag rechtstreeks aan het strand. De Junior suite beach villa. Veel mensen gaan het liefst voor een watervilla als ze naar de Malediven gaan. Persoonlijk vond ik het heerlijk om vanuit mijn kamer het strand op te kunnen lopen voor een mooie strandwandeling langs de geweldig mooie azuurblauwe zee.

Het verblijf in het hotel is op basis van all-inclusive, dus alle maaltijden en drankjes zijn dan ook inbegrepen. Naast het buffetrestaurant heb je 2 a la carte restaurants in het RIU palace hotel en 2 a la carte restaurants in het naastgelegen RIU Atoll hotel. Ook daar mag je van gebruik maken. Het eten is allemaal geweldig in kwaliteit en er is keuze genoeg.
Naast het heerlijke eten heb je vrijwel de hele dag de mogelijkheid om drankjes / cocktails te halen en zijn er ook genoeg mogelijkheden voor een tussendoortje.

Het onwerkelijk mooie uitzicht vanaf het buffet restaurant

De Malediven staan natuurlijk bekend om het duiken en snorkelen. Ook hier had je uiteraard de mogelijkheid om tours te boeken en lessen te volgen, maar zelf was ik eigenlijk nog het meeste onder de indruk van alle vissen die vrijwel langs het strand zwommen. Ook de kleine haaien waren prachtig om te zien en zwommen er in overvloed. Heel erg bijzonder om te zien.

Op het naastgelegen eiland loop je vanaf het strand zo naar het grote koraal rif en duiken is niet perse nodig. Met een snorkel kom je al een heel eind!

Onze conclusie : Normaal houden wij zelf heel erg van bezienswaardigheden en mogelijkheden om op pad te kunnen gaan en gaan we nooit naar een all-inclusive hotel. Deze ervaring kan ik echter aan iedereen aanraden!

Een wandeling op het parelwitte strand!
Haaien langs het strand!