Erawan watervallen: De mooiste watervallen van Thailand!

Een reis naar Thailand staat bij veel mensen op de bucket-list, het is dan ook een van de meest bezochte landen in Azië. Dit is zeker niet zonder reden want het land heeft ontzettend veel te bieden! Denk aan mooie paradijselijke stranden, een geweldige natuur en één van de lekkerste keukens van de wereld. Het laatste punt is uiteraard een persoonlijke mening, ik houd heel erg van het Thaise eten! Het land is ook perfect voor een rondreis vanwege de vele reismogelijkheden. Je kunt met meerdere binnenlandse airlines, nachttreinen, bussen of met een privé gids op pad.

Eerder schreef ik al een blog over het fietsen in Bangkok, maar natuurlijk is er heel veel meer te doen in en om deze geweldige stad. Heb je iets meer tijd in deze omgeving maak dan zeker een dagtocht naar Kanchanaburi. Deze stad ligt op zo`n 100 kilometer van Bangkok. Kanchanaburi is geen bijzonder mooie stad, maar dankzij de vele interessante bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom de stad is dit toch een hele leuke bestemming voor tijdens je reis. Kanchanaburi is vooral bekend door de Bridge over de river Kwai. Ook wel bekend als de Death railway omdat er meer dan 100,000 mensen omkwamen bij het aanleggen van de spoorlijn.

River kwai hotel

Zelf kozen wij voor een iets langer verblijf en in plaats van een dagtour sliepen wij 2 nachten in het geweldig mooie River Kwai Kanchanburi hotel. Het hotel ligt op 5 minuten lopen vanaf de brug en vanaf hier heb je een geweldig mooi uitzicht over de rivier.

De voornaamste reden voor deze tocht vanaf Bangkok was een bezoek aan de Erawan watervallen. Deze watervallen zijn schitterend en worden volgens veel mensen ook wel de mooiste watervallen van Thailand genoemd. Je kunt er heerlijk zwemmen of genieten van de mooie natuur. De watervallen bestaan uit 7 verschillende niveaus dus een dag heb je hier zeker voor nodig. Via een steil pad heb je de mogelijkheid om alle niveaus te verkennen op eigen houtje.

De watervallen liggen op 80 km vanaf de stad dus je bent ook even bezig om er te komen maar het is dan ook wel echt de moeite waard!