Fietsen in Bangkok

Fietsen in Bangkok is een belevenis die je niet mag missen bij een bezoek aan deze metropool. Bangkok is de hoofdstad van Thailand en voor de meeste mensen ook het begin van hun rondreis door dit veelzijdige vakantieland. Voor de stadsmensen heeft Bangkok heel veel te bieden. Als ik het in drie woorden moet beschrijven dan zou ik zeggen; winkelen, gezelligheid en cultuur.

Het is een beetje afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht maar aan het begin van je reis door Thailand zou ik hier zeker 3 nachten verblijven. De eerste dag is het voornamelijk wennen aan alle drukte en vreemde geuren om je heen. Op de tweede dag voel je je al wat meer thuis en raad ik aan om een fietstour te gaan maken door de stad.

Het is, als je de hoeveelheid auto`s en tuktuk`s ziet rijden, niet het eerste waar je aan denkt , maar het is echt een bijzondere belevenis. Met de gidsen fiets je door allemaal kleine straatjes heen waar je normaal niet komt. Je gaat buiten de gebaande paden door de Thaise gemeenschap heen en beleeft daardoor de cultuur van de echte Thai. Iedere tour en dag is anders en je komt op elke hoek van de straat een verrassing tegen.

Zelf hebben wij een ontzettende goede ervaring gehad met Co van Kessel, dus ik raad jullie aan om de fietstour hier te boeken. Je kunt hier ook kiezen uit verschillende tours van 3 tot 9 uur. Afhankelijk van de tijd die je hebt in Bangkok kun je zelf invullen wat voor jullie het meest praktisch en passend is.

Naast de fietstour heb je natuurlijk nog veel meer te doen en zien in Bangkok. Bezoek ook zeker de Grand palace , de Wat Pho tempel en de tempel van de dageraad. Slenter door China town en bezoek ook zeker even de Siam square midden in de stad. Laat je niet misleiden door Thaise zakenlui die zeggen dat de Wat Pho tempel gesloten is, een bekende truc om je mee te nemen naar een winkel van een familielid. Heb je nog wat meer tijd dan zijn er ook genoeg dagtochten vanaf Bangkok. Bezoek de drijvende markt of de Maeklong railway markt. Ook is het mogelijk om vanaf Bangkok een bezoek te brengen aan de bridge over de River Kwai en de Erawan watervallen, maar als het mogelijk is dan zou ik hier iets meer tijd voor vrij maken. Voor iedereen iets naar wens!