Het culturele Ubud

Ubud Bali

Voor veel mensen begint de reis op Bali in Ubud. Dit is het culturele hart van Bali, Indonesië. Ook wel het kunstenaarsdorp genoemd, door de vele ateliers die je in het dorp kunt vinden.
Ubud staat ook bekend om de relaxte sfeer, rust en de rijstvelden in de omgeving. Daarnaast is het een ontzettende goede uitvalsbasis voor dagtochten naar geweldig mooie tempels en watervallen. Ook voor ons was Ubud de eerste stop op het eiland Bali.

De bekende tempel in the lake

In en om Ubud heb je diverse leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, dus neem hier zeker de tijd. Wij zijn hier zelf 3 nachten gebleven, maar dit vond ik persoonlijk nog te kort en ik ga dan ook graag nog een keer terug. Ga bijvoorbeeld op bezoek bij de 300 apen in het bekende apenbos, bezoek de gezellige markt van Ubud (koop hier leuke souvenirs), verken het mooie Ubud Palace en de pura Taman Saraswati en laat je verrassen door deze mooie tempels. ‘S avonds worden hier ook traditionele dansvoorstellingen in gegeven waar je ter plaatse kaartjes voor kunt kopen.

In de omgeving vind je diverse mooie rijstvelden zoals de bekende Tegallalang rijstvelden op ongeveer 5 minuten rijden vanaf het dorp. Daarnaast is de Goa Gajah tempel een must- see op ongeveer 5 kilometer afstand van Ubud. Deze tempel wordt ook wel de olifantengrot genoemd en komt uit de 11e eeuw. Deze tempel is goed te bereiken met de fiets of scooter. Mocht je dat niet willen, dan is het ook mogelijk om voor een dag een chauffeur regelen voor zo`n € 30 euro. De chauffeur gaat dan een hele dag met je op pad. Je kunt zelf aangeven waar je heen wilt en je kunt je natuurlijk ook laten verrassen.

Ga je een dag op pad met een chauffeur bezoek dan onder andere de Hindoeïstische tempel Pura Tirta Empul , de Gitgit waterval en de bekende tempel in the lake; Ulun dana beratan.

Zelf waren wij zeer gecharmeerd van Ubud en nog lang niet uitgekeken. Naast de bovenstaande bezienswaardigheden en activiteiten wilden wij eigenlijk graag nog een kookcursus doen van een dag, fietsen tussen de rijstvelden en naar een van de bekende Bali swings, dus we hebben een goede reden om nog een keer terug te gaan!

Tegallalang rijstvelden