Boedapest

Een verrassend leuke stad die wij hebben bezocht is Boedapest.  Het is niet de eerste stad waar iedereen aan denkt bij een stedentrip maar echt de moeite waard!!

Hieronder vinden jullie 5 highlights in Boedapest die je niet zou willen overslaan.

1. Het bekendste gebouw van Boedapest is toch wel het parlementsgebouw. Of je hem overdag of in de avond ziet, het blijft een indrukwekkend gebouw. Mooi gelegen aan de rivier tussen Buda en Pest is het niet over het hoofd te zien. We waren helaas niet in de gelegenheid om ook binnen te gaan kijken maar uiteraard is dit wel mogelijk. Ik zou zeker aanraden om vooraf tickets te boeken om lange wachttijden te vermijden.

2. Boedapest staat bekend om zijn mooie badhuizen en dat is niet zo gek aangezien deze stad ruim 100 baden heeft. De stad ligt op een bron met thermaal water en daar maken ze dan ook goed gebruik van. Één van de bekendste badhuizen is het Széchenyibad, dit is ook het bad wat wij hebben bezocht. Echt heerlijk om bij te komen na een lange dag lopen in deze mooie stad!

3. De Sint Stefanus Basiliek is de grootste kerk in Boedapest en mag je zeker ook niet missen tijdens je bezoek aan deze stad. De kerk staat op een mooi plein vlakbij de rivier en is van binnen zeer mooi en imposant om te zien.

4. De Matthiaskerk is mooi gelegen op de burchtheuvel, een van de belangrijkste kerken van Boedapest. Heel wat koningen werden hier gekroond. Ook deze binnenkant is prachtig versierd en zeker de moeite om te bekijken.

5. Geen highlight maar wel aangeraden is een fietstour door deze mooie stad. Met een tour van ongeveer 3 uur bezoek je alle belangrijke en mooie highlights met een gids. Deze gids vertelt in het Nederlands of Engels alles wat je wilt weten over de geschiedenis van Boedapest. Je fietst naast de bovenstaande bezienswaardigheden onder andere ook langs het heldenplein, de joodse buurt, het plein van de vrijheid , de basiliek en nog veel meer!

Naast de bovenstaande bezienswaardigheden zijn er nog veel meer mooie plaatsen die je kunt bezoeken en is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om in de zomer naar één van de speciale afkoelplaatsen te gaan. De bekendste is op de Erzsébet ter en hier vind je naast het zwembad ook fonteinen, een watervernevelingsinstalatie en een bar waar je een koel drankje kunt halen.