De Amalfi kust

De meest bekende plaats aan de Amalfi kust is Positano. In mijn vorige blog schreef ik hier al wat over omdat dit wel een echte must-see is bij een bezoek aan de Amalfi kust.
Ga je zoeken naar tips op internet dan kom je gegarandeerd foto`s tegen vanuit Positano. Het is dan ook een zeer fotogeniek dorp.

Het dorp is volledig tegen de berg aangebouwd en dit ziet er vanaf de kust echt geweldig uit. Ook in de avond als je langzaam alle lampjes aan ziet gaan is het echt een aanrader om op het strand te gaan zitten en te genieten van dit bijzondere uitzicht. Je kunt in Positano echt heerlijk dwalen in kleine straatjes, geweldig eten aan het strand en ontzettend leuk shoppen. Omdat het zo populair is zijn er wel wat moeilijkheden met parkeren dus ga s`morgens vroeg heen of ga met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is aan de Amalfi kust ontzettend goed geregeld en je hebt de keus uit bussen maar ook uit boten als je verblijft aan de Amalfi kust

Wij sliepen zelf in hotel Luna Convento in het gelijknamige dorp Amalfi. Ook dit is een zeer populair dorp en een geweldige uitvalbasis voor een bezoek aan deze kust. Het dorp zelf heeft een gezellig dorpsplein met kleine kerk en daaromheen diverse leuke winkeltjes en restaurants. Ontzettend sfeervol en knus.
Vanaf Amalfi zijn alle bezienswaardigheden goed te bereiken. Je loopt onder andere in 10 minuten naar het pittoreske Atrani, je vaart in 15 minuten naar de Grotta dello Smeraldo en je zit op een korte afstand van Furore, het kleine plaatsje met de bekende brug boven het strand.

Mijn restaurant tip in Amalfi: Pizzeria Donna Stella

Dit kleine restaurant zie je niet liggen vanaf de hoofdstraat in Amalfi maar ligt iets meer naar achter. Je loopt door een kleine steeg naar boven en komt dan uit in op een sfeervolle binnenplaats die overdekt is door Citroen planten. Als het langzaam donker wordt gaat de gezellige verlichting aan en geniet je hier van de heerlijke pizza`s en pasta`s die ze als de beste kunnen klaar maken. Een aanrader!