Huskysafari

Één van de mooiste herinneringen van Fins lapland is voor mij toch echt wel de huskysafari. Deze excursie is een must als je hier in de winter heen gaat!

Warme kleding is uiteraard inbegrepen. Naast je eigen skikleding krijg je een warm thermospak, goede wanten, sokken, speciale schoenen en een balaclava. Goed inpakken is een must, want met een langere tour krijg je het aardig koud als je op de slee stil zit.

Zodra je aankomt op de huskyboerderij komt het geblaf je tegemoet en voel je gelijk de adrenaline en het enthousiasme die ze hebben om op pad te gaan met de slee. Ze zijn daarnaast ook ontzettend vriendelijk en willen het liefst met iedereen even knuffelen. Na een korte uitleg van de begleiders ga je gelijk naar je eigen slee met hondenspan en is het zo ver, de mooie tour kan beginnen!

Zodra je ze de vrijheid geeft en de rem er af gaat rennen ze er vandoor alsof hun leven er van afhangt en voel je de energie die ze hebben. Het is een onbeschrijfelijk gevoel als je met je eigen slee de mooie Finse natuur in rijdt!

Het besturen van de slee is ontzettend makkelijk. Naast dat je de rem gebruikt help je de honden ook af toe de berg op door een beetje mee te lopen en stuur je door middel van de handgreep waar je jezelf aan vasthoudt. Als je het minder fijn vindt kun je er uiteraard ook altijd voor kiezen om mee te gaan als bijrijder op de slee, maar ik raad iedereen aan om het toch even te proberen. Halverwege heb je ook altijd de kans om te wisselen.

Na de tour krijg je de tijd om lekker even bij te komen bij het vuur met een warme bessensap in een kuksa en als je geluk hebt zijn er kleine hondjes die maar al te graag lekker even komen knuffelen!

Persoonlijk was voor mij de huskysafari één van de mooiste ervaringen die ik graag nog een keer wil meemaken!