Kledingtips Fins Lapland

In het hoge noorden zijn de temperaturen in de winter heel wat anders dan we hier in Nederland gewend zijn en is het belangrijk dat je goed uitgerust op pad gaat! Vaak krijg ik de vraag wat je het beste kunt meenemen en wat er ter plaatse bij de uitrusting inclusief is. Ik hoop dat ik jullie hiermee wat verder kan helpen.

Boek je een reis met excursies dan is het thermopak vrijwel altijd inbegrepen. Naast het thermopak hebben ze ter plaatse ook sokken, een muts, wanten en skischoenen, maar op het moment dat je geen excursie hebt is het fijn om zelf ook wat warme kleding mee te hebben zodat je bijvoorbeeld een mooie wandeling kunt maken door de sneeuw.  

Begin altijd bij een goede onderlaag, een thermobroek en thermoshirt. Daar overheen een pully, skibroek en goede skisokken. Als bovenlaag is een goede ski-jas aan te raden met een warme sjaal, goede muts en warme waterdichte schoenen of snowboots. Ben je een echte koukleum zoals ik dan is een Balaclava ook erg fijn! Zelf heb ik vooral geïnvesteerd in goede schoenen van het merk Olang. Dit is niet het goedkoopste merk, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad want een goede en warme schoen is het echt waard!

Daarnaast is het goed om te weten dat je het beste kunt kiezen uit wanten want die houden je handen een stuk warmer dan handschoenen en bij extreme temperaturen zijn thermohandschoenen eronder aan te raden en ontzettend fijn.  Naast 2 paar handschoenen heb ik de laatste keer ook warmte zakjes in mijn handschoenen en schoenen gedaan (let op, dit is voor de koukleumen onder ons). Dit is bij een sneeuwschoenwandeling of fietstour niet nodig en kan juist weer te warm zijn.

Neem je ook een camera mee? Zorg dan voor een extra batterij omdat door de kou de batterij veel sneller leeg gaat dan normaal.

Ik hoop dat jullie zo een goed beeld hebben van de benodigdheden die voor een vakantie naar Fins Lapland nodig zijn!