Yllas Cabins – Äkäslompolo

Voor mij was Lapland in de winter een grote droom die uitkwam en ik had ook lang voordat ik op reis ging een beeld in mijn hoofd van deze reis en onze accommodatie.

Ons verblijf in Yllas cabins in Äkäslompolo was echt precies waar ik op had gehoopt en meer!

De vakantiewoningen liggen verspreid in de bossen nabij het kleine dorp Äkäslompolo en zijn allemaal uniek en ontzettend romantisch. Alle huisjes zijn verschillend ingericht naar smaak van de eigenaar. Zelf zaten wij in een logcabin, een huisje met dikke houten balken zoals je ziet op de foto. Het was net een droomhuisje, want wat is er fijner dan na een dag actief bezig zijn te genieten in je eigen huisje midden in het bos met sauna en open haard!

Bij de huisjes zijn ook langlaufski`s inbegrepen, dus op de dagen dat je geen excursie hebt is het ook ontzettend leuk om dit uit te proberen. Op het grote meer naast het dorp heb je hier alle ruimte voor!

In Äkäslompolo vind je de rust die je hier in Nederland niet vaak ervaart en het dorpje is dan ook klein en rustig. Naast de supermarkt vind je hier een paar restaurants en touroperators waar je eventueel een extra excursie kunt boeken. De huisjes liggen verspreid in een straal van 5 km, dus het kan wel zijn dat je een stukje moet lopen voordat je bij de winkels bent, maar ook dat is geen straf.

Uiteraard heb je diverse keuzes in accommodaties. Je kunt er voor kiezen om in een hotel te verblijven met meerdere faciliteiten of in een groter dorp met meer restaurants en bars maar voor mij was dit verblijf de ultieme Lapland ervaring!