Golden Circle – IJsland

Ga je naar IJsland dan mag een bezoek aan het de beroemde Golden circle niet ontbreken. Deze bekende route vanaf Reykjavik is echt super mooi, afwisselend en één van de mooiste routes van IJsland. Echt de moeite waard!

Ook als je een paar dagen naar IJsland gaat zou ik dit zeker niet overslaan. Vanaf Reykjavik is het mogelijk om een auto huren voor een dag en op eigen gelegenheid te gaan of je kunt met een georganiseerde tour mee.

De mooie IJslandse paarden vind je overal in het land.

Omdat dit gebied zo goed en makkelijk te bereiken is vanaf de hoofdstad is het helaas wel één van de drukstbezochte gebieden van IJsland. Ga je met de auto? Dan heb je de keus om vroeg op pad te gaan en voor de massa aan te komen. Maak je een rondreis dan is het ontzettend leuk om hier ook één of twee nachten te verblijven. Wij sliepen in het kleine dorpje Laugervatn in een geweldig leuke B&B. Vanaf hier rijd je in 20 minuten naar Geysir; het bekendste geisergebied. De stokkur is de enige geiser in Ijsland die actief is en om 4 tot 8 minuten een eruptie geeft. Het water komt wel tot 20 meter hoog!

De Golden circle heeft officieel drie stops, Geysir , Gullfoss en Thingvellir. Heb je wat meer tijd dan zijn er nog diverse andere mooie stops die je kunt maken. Één van mijn favorieten was de Bruarfoss waterval. Deze waterval staat lang niet overal vermeld en is ook wat lastiger te bereiken, dus minder druk bezocht, maar zeker de moeite waard. De wandeling zelf wordt overigens wel goed aangegeven en duurt zo`n 1,5 tot 2 uur.

Bruarfoss waterval

IJsland heeft uiteraard nog veel meer te bieden en ik raad dan ook zeker aan om op meerdere locaties te slapen om nog meer van dit geweldige, afwisselende en prachtige land te kunnen zien!