Kreta

Kreta is vooral bekend om het bekende en drukke Chersonissos en is één van de bekendere eiland van Griekenland.  Gelukkig heeft het eiland daarnaast nog veel meer te bieden dan alleen het uitgaan!

Zelf bezochten wij het oosten van dit grote eiland en gingen we met de auto op pad vanuit Lassi om op zoek te gaan naar kleine authentieke dorpen en mooie stranden. Die hebben we gelukkig gevonden!

Wij waren zeer gecharmeerd van het mooie Agios Nikolaos in het noordoosten van het eiland. Het dorp is populair door de echte Griekse sfeer met pittoreske en smalle straatjes. In het midden van het dorp vind je een mooi binnenmeer met diverse leuke terrasjes waar je heerlijk kunt eten!

In de omgeving van Agios Nikolaos vind je ook diverse mooie stranden waar je perfect een dag kunt vertoeven en heerlijk  kunt zwemmen en zonnen, dus een ideale omgeving voor een fijne zonvakantie.

Met de auto reden we uiteraard nog wat verder en bezochten we ook het bekende palmenstrand Vai. Het palmenstrand is één van de bekende stranden van Kreta en is druk bezocht in de maanden juli en augustus, maar geef iedereen maar eens ongelijk als je dit paradijs zo ziet!

Kreta heeft ons in ieder geval positief verrast en we gaan graag nog een keer terug voor het westen, want ook daar is genoeg te beleven en te zien!