Romantisch Venetië

Een gondelier op de Canal grande

Op zoek naar een geweldige en romantische stedentrip? Wacht niet langer en boek een 3 of 4 daagse trip naar Venetië. Deze stad in Italië heeft mij zeer positief verrast. Houd je van rondslenteren in kleine straatjes, mooie doorkijkjes en van water dan zit je hier helemaal goed.

Venetië is één de meest bezochte steden van Italië. De combinatie van een interessante historie, geweldige bezienswaardigheden en de bijzondere ligging van de stad heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Helaas betekent dit ook dat deze stad in de zomer ontzettend druk is en de straten overbevolkt zijn. Om dit te voorkomen kun je deze stad het beste in het vroege voorjaar, het najaar of winter bezoeken. Mocht je toch in de zomer gaan, houd er dan rekening mee dat je niet de enige toerist bent in deze bijzondere stad en dat je voor de bekende bezienswaardigheden langer in de rij moet staan. Om dit enigszins te voorkomen kun je het beste de tickets voor bekende bezienswaardigheden vooraf online bestellen en ervoor zorgen dat je vroeg in de ochtend al op pad bent.

Zelf bezocht ik Venetië samen met een collega in de ‘coronatijd’. Omdat het een stuk rustiger was in deze periode was het de ideale tijd voor een bezoek aan deze stad. We verbleven hier 3 dagen in een hotel in het centrum en hebben ons geen moment verveeld.
Ons hotel lag op loopafstand van het San Marco plein, dus zeer centraal. Hotel do Pozzi was een simpel hotel met basic kamers, voor een stedentrip prima. Verwacht geen luxe in dit hotel, maar de ligging is ideaal!

Vanaf de luchthaven stapten wij niet in de normale bus, maar in een waterbus. Hierdoor kregen wij gelijk een goede indruk van de stad. Echt een geweldige manier om de stad binnen te komen op de eerste dag. Je kijkt meteen je ogen uit.

Mijn top 5 van wat je zeker niet mag missen bij een bezoek aan deze stad :

Een gondeltocht

Deze ervaring is eigenlijk niet te missen en hoort er naar mijn mening echt bij. Het is helaas niet de goedkoopste ervaring, want voor een tochtje van een half uur betaal je al snel € 80,00. In de periodes dat het iets rustiger is kun je altijd even proberen of je nog wat korting kunt krijgen. Het is ons gelukt om ‘slechts’ € 60,00 te betalen. Je kunt natuurlijk ook altijd kijken of er mensen een gondel willen delen om iets goedkoper uit zijn.

Ronddwalen door de vele straatjes

Venetië is als je het mij vraagt één van de meest fotogenieke steden ter wereld. De hele stad bestaat uit ontelbaar veel kleine straatjes, steegjes, pleinen en bruggen. Elke keer is het een verrassing waar je gaat uitkomen. Op bijna elke brug blijf je stil staan om te genieten van de mooie doorkijkjes. Ga zonder kaart lekker op pad en laat je verrassen!

Een boottocht naar Murano en Burano

Één van de hoogtepunten van ons stedentrip was een bezoek aan het kleurrijke eiland Burano. Vanaf Venetië reis je met een waterbus in ongeveer 3 kwartier naar dit geweldige eiland. Het eiland bestaat uit talloze kleurrijke huisjes met kleine grachten er tussen. Je vindt hier diverse leuke winkeltjes en restaurants en kunt hier met gemak een halve dag doorbrengen.

Omdat wij maar 3 dagen in Venetië waren hebben wij de keuze gemaakt om 1 eiland te bezoeken. Heb je wat meer tijd? Neem dan ook zeker de tijd voor een bezoek aan Murano. Dit eiland is vooral bekend om het glas blazen en je vindt hier dan ook diverse geweldige kunstwerken.

San Marco plein

Dit bekendste plein van Venetië is uiteraard ontzettend toeristisch en druk. Het is wel één van de boegbeelden van de stad en de moeite waard om te bezoeken. Ga koffie drinken bij het meeste bekende café van Venetië: café Florian, bezoek de imposante basiliek en laat je verrassen door alle pracht en praal in het Doge paleis.
Loop je langs het Doge paleis dan kom je op een brede boulevard waar je heerlijk langs het water kunt lopen en een bezoek kunt brengen aan de bekende tuin; Giardini Reali

Een diner bij zonsondergang bij restaurant Gio`s

Dit restaurant is zeker niet het goedkoopste restaurant van Venetië. Je betaalt hier namelijk niet alleen voor het geweldige eten maar ook voor het uitzicht en de perfecte service. Je vindt hier heerlijk eten en een fenomenaal uitzicht. Je kijkt namelijk uit over de Canal grande en de koepel van de kerk Santa Maria della saluta. Ga hier eten met zonsondergang en geniet…

Ik kan zeker nog wel even doorgaan met tips en bezienswaardigheden zoals een ijsje eten bij de lekkerste ijszaak van Venetië, Suso, maar ik raad echt iedereen aan om dit zelf te gaan beleven!