`t Nije Hemelriek

Eerder schreef ik al over ons wandeling om het blauwe meer in Drenthe. Dezelfde dag bezochten wij ook `t Nije Hemelriek. Dit was onze tweede stop. Deze recreatieplas ligt vlakbij Borger. De hunebedden hoofdstad van Nederland. Bij een bezoek aan dit meer is het dus ook leuk om even op bezoek te gaan bij het grootste hunebed ( D27 )  in Borger. `t Nije Hemelriek zelf is een gezellige recreatieplas met strand en ligweide. Het water loopt langzaam af en je kunt hier heerlijk een dag vertoeven met kinderen. Er is zelfs een glijbaan.

Een tropisch strand
Wederom was ik verbaasd dat ook dit meer terug te vinden is in Nederland. Het water is echt felblauw en het strand helder wit. Het heeft wel wat weg van een tropisch strand en dat was niet helemaal mijn verwachting in Drenthe. Aan de zijkant van het meer vind je een mooi natuurgebied waar je doorheen kunt lopen en dit steekt ontzettend mooi af tegen het heldere water en witte zand van de recreatieplas. Echt een plaatje.

Diverse wandelmogelijkheden
`t Nije Hemelriek heeft diverse wandelingen die je kunt maken, dus voor ieder wat naar wens. Je hebt een route die om het meer heen loopt. Wat natuurlijk sowieso een prachtige wandeling is. Daarnaast heb je een mooie mountainbike route en diverse wandelroutes door het bos. Ook voor mensen met een hond is er een speciale route, ook die kunnen hier terecht.

De witte route

Onze keuze was gevallen op de witte route. Deze wandelroute is zo`n 4 km lang en loopt het grootste gedeelte door het bos naast het meer.Het is een verrassend leuke wandeling. De paadjes zijn af en toe smal zodat je achter elkaar moet lopen en je krijgt overal weer een nieuw beeld van het bos. Op sommige momenten vond ik het zelfs een beetje een sprookjesbos sfeer hebben. De route is goed te volgen en wordt duidelijk aangegeven. Op ongeveer ¾ van de wandeling kom je uit bij het meer en loop je nog een stuk om het meer heen. De witte route in dit park in Drenthe is zeer gevarieerd en wij vonden het echt de moeite waard!