Het blauwe meer in Drenthe

Op dit moment is reizen niet mogelijk door corona, maar mijn behoefte om iets nieuws te ontdekken wordt daardoor niet minder. Op reis gaan is een van de grootste hobby`s die ik heb. Ik kom op zo`n moment tot rust en geniet er intens van om andere landen en gebieden te ontdekken. Daarnaast vind ik het ook geweldig om andere mensen weer te kunnen inspireren en leuke tips te kunnen geven. Omdat we nu niet op reis kunnen heb ik samen met mijn man besloten om wat meer van Nederland te gaan bekijken. Wij zijn van plan om elke maand een andere provincie te bezoeken en op die manier toch wat nieuws te ontdekken. In elke provincie is wel wat moois te zien en te beleven.

De maand januari
Deze eerste maand van 2021 begon met een bezoek aan Drenthe. Deze provincie in het oosten van Nederland heb ik zelf nog nooit bezocht, dus dat werd met mijn 35 jaar oud nu wel een keer tijd. Omdat we zelf heel erg van wandelen houden heb ik vooraf gezocht naar mooie en speciale wandelingen in Drenthe. Er zijn nog veel meer opties maar de twee wandelingen die ik vandaag heb gemaakt kan ik alvast aanraden.

Het blauwe meer
Het blauwe meer in Drenthe is een kunstmatig meer die door mineralen deze mooie kleur heeft gekregen. Het meer is een recreatieplas bij Hoogersmilde en in de zomer / weekenden druk bezocht door zonliefhebbers. Het heeft een heerlijk strandje en langzaam aflopend water zodat je ook met kinderen hier fijn een dag kan doorbrengen. Dit was uiteraard niet ons doel. Wij gingen heen om te kijken of het meer echt zo blauw / groen is als op de foto`s en om deze mooie wandeling te maken. Overigens heeft het meer met de zon er op meer een blauwe kleur maar dat heb ik vandaag niet kunnen ervaren.

Wandeling om het meer
Vanaf de fietsenstandplaats die je tegenkomt als je vanaf de parkeerplaats loopt zie je een pad naar links. Dit is de route die je gaat lopen. Deze gele route loopt langs het hele meer en is circa 3 km. Geen lange wandeling maar door de vele foto`s die je vrijwel zeker gaat maken ben je sowieso wat langer bezig. Na ongeveer 500 meter kom je aan bij het meer en zie je gelijk de bijzondere kleur. Het begin van de route is het leukste dus zijn wij halverwege ongeveer weer terug gelopen om toch nog wat extra foto`s te kunnen maken. Het heeft naar mijn mening veel weg van de meren in Canada. Echt prachtig en de moeite waard om even naartoe te gaan!