Wandelen op de Utrechtse heuvelrug

Nu we even niet naar het buitenland mogen plan ik zoveel mogelijk leuke uitjes in Nederland. In een normaal jaar (zonder corona) proberen wij een paar keer naar het buitenland te gaan. We zijn alleen vergeten dat we ook in een mooi land wonen waar nog genoeg te zien is. Daarom ben ik vanaf nu van plan elke maand een nieuw gebied te bezoeken.

Utrechtse Heuvelrug
Afgelopen weekend stond een wandeling op de Utrechtse Heuvelrug in de planning. De Utrechtse heuvelrug is een groot natuurgebied in de provincie Utrecht. Dit natuurgebied bestaat uit meerdere gemeenten en heeft mooie bossen, dorpjes, heidegebieden en landgoederen. Met de ontelbare mooie wandel- en fietspaden hoef je je hier geen moment te vervelen.

Wandelen in de sneeuw
Omdat we eindelijk na zoveel jaar weer een keer sneeuw hadden in Nederland was dit het perfecte moment om dit gebied te bezoeken. We hebben in drie dagen dan ook vier verschillende wandelingen gemaakt. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Met de sneeuw op de bomen leek de omgeving zo uit een sprookje vandaan te komen. We bezochten de Kaapse bossen, Landgoed Bornia/  Heidestein, het bosgebied onder Leusden en het Zeisterbos.

Persoonlijke favoriet
Alle vier de wandelingen waren echt prachtig maar mijn persoonlijke favoriet was onze laatste wandeling over de mooie heidegebieden van Bornia en Heidestein. Deze wandeling bracht ons langs mooie heiden, door het bos en was echt zeer gevarieerd. Je vindt hier mooie vergezichten, mooie heiden met overal bankjes waar je lekker even kunt uitrusten, prachtige bosvennetjes en een gevarieerd bos. Ook lopen hier heideschapen en heb je een grote kans dat je deze dieren onder het wandelen tegenkomt. Bij ons is dit niet gelukt maar nu hebben we een goede reden om nog een keer terug te komen.

Zelf wandelen?
Wil je zelf ook deze mooie wandeling maken dan kan dat natuurlijk. Wij zijn gestart bij de parkeerplaats op Traay 286 in Driebergen. Vanaf hier volg je de blauwe route die zo`n 4,5 km lang is. Deze wandeling is ook uit te breiden met de rode route die je onderweg tegenkomt. Als je ze allebei gaat doen dan is het zo`n 10 km bij elkaar. Neem wel wat te eten en te drinken mee want op de route zelf zit geen horeca.