Een high tea in Dubai

Burj al Arab

Een bezoek aan Dubai, de meest bekende en extravagante stad in de Verenigde Arabische Emiraten stond al lang op mijn wensenlijst. Daarom hoefde ik ook niet te lang te twijfelen toen wij een reis wilden gaan maken naar Indonesië. Wij kozen voor Emirates als airline en je hebt dan standaard een overstap in Dubai. Wij hebben er een stop van 2 nachten van gemaakt. Ook dat is vaak mogelijk en op die manier krijg je in een korte tijd een goed beeld van deze bijzondere stad.

Deze luxe stad staat vooral bekend om de uitbundige shoppingcentra en de mooie kustlijn, maar uiteraard heb je hier natuurlijk nog veel meer te doen en te zien. Je vindt hier onder andere het hoogste gebouw ter wereld: de Burj khalifa. Met de snelste passagierslift ter wereld kun je naar een observatieplatform met een geweldig uitzicht. Vlakbij de Burj Khalifa vind je ook de Dubai mall. Dit is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld.

Daarnaast heb je geweldig mooie waterparken, het bekende schiereiland: the Palm, de oude stad en de gezellige boulevard langs het strand in de wijk: Dubai Marina. Je hoeft je hier in ieder geval geen moment te vervelen.

Mijn hoogtepunt van ons korte bezoek aan Dubai was de high tea in de Burj al Arab. Dit luxe hotel in Dubai wordt gepromoot als enige zeven sterrenhotel ter wereld. Het liefst wilde ik hier natuurlijk ook wel logeren, maar voor zo`n € 1200,00 per nacht vond ik dat iets te veel. Het alternatief is een reservering voor één van de restaurants van het hotel want anders kom je hier helaas niet binnen.

Zelf kozen wij daarom voor de high tea in de skyviewbar. Deze high tea is wat mij betreft een magische ervaring. Op de bovenste verdieping met uitzicht over The Palm en de kustlijn van Dubai geniet je van heerlijke thee, sandwiches, cakes en andere lekkernijen. Het kost uiteraard wel iets want je bent zo`n € 175,00 kwijt per persoon. Dat is natuurlijk niet mis, toch vond ik het wel de moeite waard!

De high tea duurt zo`n 1,5 tot 2 uur, maar je mag in het hotel blijven zolang je wilt en hebt dus genoeg mogelijkheden om wat mooie foto`s te maken en te genieten van alle luxe om je heen.