Antalope Canyon

Antalope Canyon

Een absoluut hoogtepunt van mijn rondreis door West Amerika was de geweldig mooie en indrukwekkende Antelope Canyon. Wat mij betreft echt een van de mooiste natuurgebieden in deze omgeving.

De Antelope Canyon is gelegen bij Page in Arizona en is een must-do als je een rondreis maakt door West Amerika. De Canyon is gelegen in de woestijn en valt onder het territorium van de indianen. Samen met een gids maak je een wandeling door de upper of lower Canyon en hoor je hoe de natuur deze vormen heeft gecreëerd. De gids laat je ook alle mooiste stukjes zien en legt uit hoe je de mooiste foto`s kunt maken. Laat je verrassen door de verschillende tinten rood en oranje!

Antalope Canyon

De Canyon bestaat uit twee delen. De upper en de lower Canyon. De upper Antalope Canyon is wat minder avontuurlijk, maar wel meer bezocht. Deze kloof is namelijk makkelijker te bewandelen en hier hoef je niet af te dalen. Ben je iets slechter ter been dan is dit de beste keuze en ook hier valt het zonlicht vaak geweldig mooi naar binnen, zodat je de mooie verkleuringen van de rotsen kunt zien. De upper Canyon is te bereiken vanaf Page. Vanaf hier ga je mee met een tour met 4WD, wat natuurlijk ook gewoon super gaaf is.

De Lower Antalope Canyon is wat smaller en zoals ik hierboven al aangaf moet je bij deze canyon wel afdalen. Prima te doen naar mijn mening. Niet iedereen was er over te spreken en dan met name de mensen in onze groep met hoogtevrees. Om er te komen moet je een soort van smalle trap / ladder af van ongeveer zo`n 100 meter.
Daarnaast loop je hier niet net zoals bij de Upper Canyon door brede paden. Het is af en toe wat klimmen en klauteren over de rotsen. Dat maakt het iets avontuurlijker!

Zelf hebben wij alleen de Lower Antalope Canyon kunnen bezoeken vanwege de beperkte tijd en dit was echt geweldig. De kleuren stralen je tegemoet als het zonlicht door de kloof naar beneden komt. Echt een sprookje!

Antalope Canyon