Icefields Parkway

moraine lake aan de icefields parkway
Moraine Lake

Één van de mooiste wegen ter wereld ligt in Canada tussen Banff en Jasper en heet de Icefields parkway. De 230 kilometer lange weg heeft talloze geweldige stops en vergezichten en verveelt daardoor geen minuut.

Wij begonnen onze route in Jasper en reden in één dag naar Banff met uiteraard diverse mooie stops. Heb je meer tijd dan zou je er ook voor kunnen kiezen om één of twee nachten tussendoor te blijven slapen, bijvoorbeeld bij Lake Louise.

Lake Louise

Lake louise is één van de bekendste meren van Canada en ook van de meest gefotografeerde meren van de wereld. Persoonlijk was het niet ons favoriet maar zeker wel de moeite om wat tijd door te brengen. Zelf hebben we er voor gekozen om een korte wandeling te doen en aan de linkerkant van het meer een stuk omhoog te lopen zodat je een geweldig mooi uitzicht hebt op het bekende Fairmont Lake Louise hotel. Uiteraard is het ook mogelijk om hier een nachtje door te brengen maar dan moet je wel je portemonnee meebrengen. Voor één nacht ben je al zo`n 500 euro kwijt in juni.

Een mooie hike bij Lake Louise is de hike naar Lake Agnes. Helaas hebben wij dit qua tijd niet gered, maar blijf je slapen in de buurt dan is dit zeker een aanrader. Wij hebben zelf een uur doorgebracht op het meer met de kayak. Ook dit is niet goedkoop, want deze organisatie hoort bij het luxe Fairmont hotel, maar ik vond het toch de ervaring compleet maken.

Lake Louise

Een andere mooie stop in de buurt van Lake Louise is het bekende Lake Moraine. Voor veel mensen het hoogtepunt van deze omgeving en niet geheel onterecht.

S` morgens om 05:30 reden wij met onze camper richting Lake Moraine om zeker te zijn van een parkeerplaats. Het was een beetje vroeg, maar wil je zeker zijn van een plaats met je camper dan is dit wel aan te raden (ook in het voor- en na seizoen). We waren overigens niet de eerste die aankwamen maar mochten nog wel door met onze camper en konden ook nog staan.

Het was zeker de moeite waard om zo vroeg op te staan want wauw wat een uitzicht en omgeving! Oordeel zelf met de onderstaande foto:

Lake Moraine

Onze persoonlijke favoriet was Peyto lake.  Zoals je ziet hebben wij dit meer meegemaakt in twee seizoenen ( binnen twee dagen ) en is het dus altijd prachtig om te zien. Peyto Lake wordt door een gletsjer gevoed met water vol mineralen. Hierdoor heeft het een mooie lichtblauwe kleur.

Op onze weg vanuit Jasper kwamen wij ineens onverwachts in de sneeuw midden in juni. Dat was een redelijke grote verrassing en gaf een heel andere ervaring na bijna 2, 5 week in de zon.  Peyto Lake was voor ons het eerste meer dat we tegenkwamen op onze route en we waren gelijk onder de indruk. De kleur blauw lijkt wel nep te zijn!  

We waren echt onder de indruk van de schoonheid van de natuur in deze omgeving en raden echt aan om voldoende tijd door te brengen in de rockies en te genieten van al het moois!

Peyto Lake