Joffre Lakes – Canada

Een van de mooiste hikes in Canada vond ik die van Joffre lakes in British Colombia (Canada). In ongeveer 2,5 uur kun je er drie mooie en bijzondere gletsjermeren bezoeken.

Wij besloten om vroeg in de ochtend naar dit park te gaan omdat het ideaal is gelegen op de route van Whistler naar Clearwater. We begonnen onze wandeling rond 8 uur omdat we al gewaarschuwd waren voor de drukte en de weinige parkeerplaatsen die je daar hebt. Dit was inderdaad het geval, maar om 8 uur s`morgens waren we één van de eersten en begonnen we onze wandeling vol goede moed.

Het eerste meer zagen we al binnen 5 minuten, maar we besloten toch om eerst te beginnen met de lange route naar het tweede en derde meer van dit mooie park. Het was zeker geen makkelijke wandeling en de route werd naarmate we verder liepen toch wel een stuk steiler, maar zodra we boven waren wisten we precies waarvoor we het hadden gedaan. De foto`s spreken wel voor zich!

Joffre Lakes Provincial park vind je in British Colombia en ligt gunstig gelegen op de route tussen Whistler en Clearwater. Het park bestaat uit drie mooie meren die je allemaal tegenkomt op de trail. De Lower Lake kun je al zien binnen 5 minuten vanaf de parking maar heb je de tijd? Bezoek dan zeker Middle en Upper Lake want deze meren zijn de wandeling echt waard!

De wandeling is pittig dus neem voldoende water mee en iets om tussendoor te kunnen eten. Als je een goede conditie hebt duurt de hike zo`n 2 tot 3 uur. Ik raad aan om goede wandelschoenen aan te doen, zeker als je de Upper Lake wilt bezoeken. Op het laatste stuk van deze route moet je meer klimmen en op sommige stukken van steen naar steen springen maar wat is het mooi!!