Lake Louise

Lake Louise ligt in Banff National Park en is de naam van een klein dorp, maar het nabijgelegen meer is veel beroemder. Het meer is bekend vanwege de opvallende kleur van het water. De gletsjers schrapen over de kalkstenen rotsen waardoor mineralen vrij komen. Deze worden via de rivieren naar de meren gevoerd. Doordat de toevoer van water naar het meer varieert, varieert ook de kleur van het water. Het kan felblauw, maar ook gitzwart zijn. A must see!!

Uiteraard heb je naast dit mooie uitzichtpunt die je aan linkerkant van het meer vindt ook nog andere mooie hikes die je kunt maken. De hike naar Lake Agnes is één van de bekendste en is geweldig om te doen!

Wees wel op tijd, want het is wel erg toeristisch en de parking kan snel vol staan. De meeste mensen blijven beneden rond het meer en Chateau Lake Louise dus bij het uitzichtpunt of op één van de hikes zul je veel minder toeristen tegen komen.

Wil je gegarandeerd kunnen parkeren dan raad ik jullie aan om s`morgens vroeg (rond 6 of 7 uur) heen te gaan. Op die manier weet je zeker dat je nog een plaats hebt. Ook later op de middag en begin avond zul je meer kans hebben op een vrije parkeerplaats.

Een andere optie is de auto of camper parkeren op de overflow van Lake Louise. Vanaf daar rijd je met een shuttle naar Lake Louise. Na het bezoek aan Lake Louise rijd je dan met de shuttle naar Lake Moraine en vanaf daar weer verder naar de parking.

Al met al is het druk, maar wel geweldig mooi!